Thomas De Gendt heeft opvallende verklaring voor zijn aanwezigheid in de vlucht van dinsdag

Redactie
| 0 reacties
Thomas De Gendt heeft opvallende verklaring voor zijn aanwezigheid in de vlucht van dinsdag

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt was één van de 21 renners die mee waren in de vlucht van de dag van de Vuelta. Maar de Lotto Soudal-renner was eigenlijk niet van plan om dinsdag mee te gaan in de ontsnapping.

Thomas De Gendt was een hele rit lang offensief aan het koersen, maar kwam uiteindelijk pas als 18e binnen. "Ik was de beste, maar dan wel op het vlakke gedeelte en op de lichte stukken bergop", opent Thomas De Gendt in HNB. "De rit eindigde na een lange, echte beklimming."

"In de finale zocht ik mijn eigen tempo", aldus de Oost-Vlaming. De Gendt wilde in principe geen deel uitmaken van de kopgroep. "Eigenlijk was het niet de bedoeling om al de eerste dagen mee te gaan in de ontsnapping, maar bon, ik zat daar vooraan toen het gebeurde."

Tour in de benen

De Gendt kreeg als troostprijs wel de strijdlust toegewezen. De volgende etappes zal de Lotto Soudal-renner het kalm aan doen. "Nu probeer ik me enkele dagen rustig te houden en te kijken wanneer ik nog eens mee kan. Ik wil wel een rit winnen, maar ik voel de Tour nog wat in de benen", besluit De Gendt.

Thomas De Gendt in de afgelopen Tour
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties