Roeren de favorieten zich of gaan de aanvallers aan de haal met winst in 6e etappe?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roeren de favorieten zich of gaan de aanvallers aan de haal met winst in 6e etappe?

Het peloton is in de Ronde van Spanje vandaag al toe aan de zesde etappe. Het is wat koffiedik kijken wie er donderdag in aanmerking komt voor de dagzege. De favorieten of de aanvallers?

De zesde rit brengt het Vuelta-peloton van Monforte de Lemos naar Luintra. Een etappe van ruim 163 kilometer door het Spaanse middengebergte in Galicië. Het zwaartepunt van de etappe bevindt zich in het slot, wanneer de renners over de Alto de Altenza moeten.

De Alto de Altenza is een klim van tweede categorie waarvan de top zich op 18 kilometer van de aankomst bevindt. Daarna gaat het in dalende lijn richting Luintra, maar in de laatste kilometers krijgen we met de Pombar nog korte één beklimming.

Aanvallers versus favorieten

In een korte, hellende rit zou de winnaar wel eens bij de aanvallers kunnen zitten. Net zoals dinsdag kan een omvangrijke groep wel eens de nodige ruimte krijgen van het peloton. Maar als de vluchters geen ruimte krijgen, kunnen de klassementsmannen zich vandaag zeker roeren.

We krijgen wel geen aankomst bergop, maar misschien is de Pombar ideaal om de nodige seconden te pakken op de concurrentie. Of laat Thomas De Gendt zich opnieuw zien? De Lotto Soudal-renner ging het enkele dagen kalm aan doen, maar De Gendt bllijft natuurlijk De Gendt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties