Simon Yates pakt op overtuigende manier zesde rit, Belg wordt knap vierde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Simon Yates pakt op overtuigende manier zesde rit, Belg wordt knap vierde

De zesde rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Simon Yates (Orica-BikeExchange). De Brit ontsnapte in volle finale en bleef een groepje met Ben Hermans (BMC) voor.

Het duurde net zoals de voorbije dagen weer even voor de vluchters hun vrijgeleide kregen van het peloton. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van elf. Met Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) en Gert Dockx (Lotto Soudal) waren er twee Belgen vooraan aanwezig.

Zij kregen het gezelschap van Andrei Zeits (Astana), Alberto Losada (Katusha), Omar Fraile (Dimension Data), Kevin Réza (FDJ), Valerio Conti (Lampre-Merida), Mathias Frank (IAM Cycling), José Mendes (Bora-Argon), Laurent Didier (Trek-Segafredo) en Gregor Mühlberger (Bora-Argon).

Alto Alenza

Op de Alto Alenza (2e categorie) spatte de hele kopgroep uit elkaar. Fraile, vorig jaar de bergkoning in de Vuelta, reed een knappe voorsprong bij elkaar. Jan Bakelants volgde met onder meer Frank goed in een achtervolgend groepje. Voor Gert Dockx ging het te snel, hij werd even later ingelopen door het peloton.

In het peloton verrichten eerst de jongens van Orica-BikeExchange het werk, daarna namen de troepen van Valverde en Quintana (Movistar) het commando over. Op de voorlaatste beklimming van de dag reed de Zwitser Frank weg van zijn kompanen, Bakelants en Zeits kregen al snel een halve minuut aangesmeerd.

Frank leek een lange tijd op weg naar de zege

Zinderende finale

Maar de poging van de Zwitser hield niet stand door het hoge tempo in het peloton. Eerst werden Bakelants en Zeis ingerekend, even later werd ook Frank bijgehaald. Dani Moreno viel aan in het peloton, Simon Yates en Ben Hermans reageerden snel.

Yates liet Moreno achter en kwam als eerste bij Frank, die hij meteen uit het wiel reed. De Brit kwam solo aan en pakte zo zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Ben Hermans kwam even later als vierde binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties