Analyse Hoe twee domme valpartijen in twee Grote Rondes een seizoen om zeep kunnen helpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hoe twee domme valpartijen in twee Grote Rondes een seizoen om zeep kunnen helpen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als men dit seizoen nog kandidaten zoekt voor de categorie 'Pechvogel van het Jaar' in de wielersport, dan kan men beter eens in Nederland op zoek. Steven Kruijswijk kende dubbele pech in zowel de Giro als in de Vuelta.

Pech. Zo kan je het seizoen van Steven Kruijswijk in één woord samenvatten. De renner van Team LottoNL-Jumbo had bijzonder weinig geluk in de Ronde van Italië en enkele maanden later in de Ronde van Spanje. Twee valpartijen - één door onoplettendheid en één met dank aan de organisatie - deden de Nederlander de das om.

Kruijswijk leek in de Giro op weg naar een unieke prestatie. De Nederlander reed al even rond in het roze, maar in de negentiende etappe liep het compleet mis. De renner ging door een kleine onoplettendheid over de kop tegen een sneeuwwand en hield daar een breukje aan zijn rib aan over.

Pechvogel Steven Kruijswijk reed lang in het roze

Kruijswijk trachtte zich nog te herstellen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek net naast het podium. 11 dagen in het roze, maar toch geen eeuwige roem. Zo blijven Jan Janssen en Joop Zoetemelk de enige twee Nederlanders die ooit een Grote Ronde op hun naam schreven.

Op naar de Vuelta dan, maar daar liep het opnieuw mis. Met dank aan de Vuelta-organisatie. Die vonden er niets beters op dan een paaltje langs de weg te laten staan als een peloton op volle snelheid daar passeert.

Paaltje

Kruijswijk maakte kennis met dat paaltje en kwam zwaar ten val. Een sleutelbeenbreuk was het verdict. En toch nog enkele excuses van de organisatie. Daar is Kruijswijk echter niets mee. Een seizoen om snel te vergeten. Op naar 2017, Steven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties