Van Genechten knalt iedereen weg voor derde Belgische ritzege!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Genechten knalt iedereen weg voor derde Belgische ritzege!
Foto: © photonews

De renners in de Ronde van Spanje kregen vandaag een lastige glooiende rit voor de kiezen. Sanchez en Clarke zagen hun poging in het zicht van de streep sterven, Jonas Van Genechten klopte onder meer Gilbert voor de ritzege.

Met bijna 2.600 hoogtemeters was het profiel van deze etappe zeker niet van de poes, al bleven echte mastodonten uit. Steeds opnieuw veranderen van versnelling en profiel, zorgde echter voor heel wat slachtoffers.

Zo ging het niet goed met onder meer Tejay Van Garderen (opnieuw) en Igor Anton. Bonnifazio, Kwiatkowski en Taramäe moesten afstappen, dat kon u hier al lezen. We kregen overigens twee Belgen in de vroege vlucht.

Sander Armée was erbij voor Lotto-Soudal en voor LottoNL-Jumbo had Victor Campenaerts wel zin in een avontuurtje. Ze liepen enkele minuten uit, maar het peloton liet niet begaan. Astana haalde de vluchters uiteindelijk terug.

Uitval Sanchez & Clarke

Daarna was het aan Cataldo, Luis Léon Sanchez, Brambilla, Clarke en Mate(die ook al in de vroege vlucht zat), om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Uiteindelijk bleven daarvan enkel Clarke en Sanchez voor een jagend peloton.

Met een handvol seconden doken de twee onder de boog van de laatste kilometer. Uiteindelijk zagen ze hoe de kop van het peloton hen voorbij stoof in het zicht van de streep. Jonas Van Genechten verraste iedereen door sneller te sprinten dan Gilbert en co.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties