"Ik werd aangereden", maar wat deed Contador daar in volle sprint?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Ik werd aangereden", maar wat deed Contador daar in volle sprint?
Foto: © photonews

Alberto Contador was de pechvogel in de zevende etappe van de Ronde van Spanje. In volle finale werd hij aangetikt door Van Der Sande en ging tegen de vlakte. Gelukkig zonder erg.

"Ik zat goed geplaatst op 800 meter van het einde, maar op 400 meter van de finish werd ik aangereden door iemand die erg van remmen houdt. Ik viel op mijn linkerkant", aldus Contador bij Sporza. Volgens de Spanjaard is Van Der Sande de boosdoener.

Contador, Wat doe je dáár?

Toch durven we dat te betwijfelen. Van Der Sande kreeg zelf een kwak, maar kon zich nog net recht houden. Contador kon dat niet. Misschien moeten we niet de vraag stellen wiens fout het is, maar wat Contador daar in godsnaam kwam doen.

In volle sprintvoorbereiding heeft de Spanjaard niet de gabarit, noch het métier om recht te blijven wanneer er gekwakt wordt. Sprinters zijn dat gewend, klimmers niet. Contador had daar niets te zoeken.

Gelukkig bleef de valpartij zonder al te veel erg. "Mijn kuit en dij kregen een zware klap. Mijn hele linkerkant staat vol schrammen. Het doet erg veel pijn, maar schijnbaar is er niets gebroken." De nachtrust van vannacht werd het grootste slachtoffer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties