Pieter Serry is opnieuw dichtbij, maar Katusha mag aan het feest in de Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pieter Serry is opnieuw dichtbij, maar Katusha mag aan het feest in de Vuelta

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De achtste rit in de Ronde van Spanje is een kolfje naar de hand van Sergey Lagutin geworden. De Katusha-renner was de beste van een groep van elf vluchters die al vroeg in de etappe het ruime sop had gekozen.

Elf renners gingen er vlak na de officiële start vandoor en kregen een vrijgeleide van het peloton. Bij die elf aanvallers waren er ook twee Belgen vertegenwoordigd. Zico Waeytens (Giant-Alpecin) en Pieter Serry (Etixx-Quick Step) gingen op zoek naar dagwinst in de achtste etappe.

Niet één van de vluchters kon een bedreiging vormen voor leider Darwin Atapuma en zo liep de voorsprong uit tot ruim boven de tien minuten. Het was al snel duidelijk. De ritzege ging naar één van de jongens voorin.

Eerste prik Waeytens

Zico Waeytens was degene die de benen niet meer kon stilhouden voor de slotklim. Onze jonge landgenoot – nochtans niet echt een begenadigd klimmer – zette de boel in brand. Hij nam de tussensprint voor zijn rekening, maar werd even later weer gevat door zijn medevluchters.

Jonathan Restrepo waagde dan maar een poging op succes. De 22-jarige Colombiaan vertrok solo en begon alleen aan de steile en zware slotklim van drie kilometer. Hij werd echter ingehaald door Sergey Lagutin (Katusha). De Oezbeek kwam als een duivel uit een doosje en reed naar een knappe overwinning. Pieter Serry werd uiteindelijk vijfde.

Spektakel bij de favorieten

Bij het groepje van de klassementsmannen bleven Nairo Quintana, Chris Froome en Alberto Contador over. Die laatste moest al snel afhaken, Quintana liet Froome daarna achter. De Colombiaan deed de beste zaak van de dag, Froome zakte in de slotmeters nog door het ijs en zag Contador nog terugkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties