Verspeelde Philippe Gilbert ritzege in Vuelta door een plaspauze?

Redactie
| 0 reacties
Verspeelde Philippe Gilbert ritzege in Vuelta door een plaspauze?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jonas Van Genechten bezorgde ons land vrijdag een derde ritzege in de Ronde van Spanje. Philippe Gilbert werd vierde in die etappe, maar er had mogelijk heel wat meer kunnen inzitten voor de afscheidnemende BMC-renner.

Samuel Sanchez is in de Vuelta de kopman bij uitstek in de ploeg van Philippe Gilbert. Maar vrijdag kon de voormalige olympische kampioen zich niet langer inhouden en moest hij in het laatste deel van de etappe een plaspauze houden, weet HLN.

Sanchez had drie BMC-ploegmaats nodig om hem terug naar het peloton te brengen. Het kostte zijn teammakkers dus heel wat kracht. Laten we even hypothetisch stellen dat er mits enkele ploegmaats extra meer had kunnen inzitten voor Philippe Gilbert.

Géén treintje

De ex-wereldkampioen kon - in tegenstelling tot enkele concurrenten - namelijk niet op een treintje rekenen. Gilbert moest zich op eigen kracht naar voor loodsen en kwam zo nooit in de buurt van latere winnaar Jonas Van Genechten. Gilbert blijft zo op zoek naar een eerste ritzege in deze Vuelta.

Gilbert is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege in deze Vuelta
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties