De Ronde van de Belgen ... euh, van Spanje

De Ronde van de Belgen ... euh, van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als we iets mogen zeggen na een week in de Ronde van Spanje, dan is het wel dat het de grote ronde van de Belgen is. Diverse Belgen lieten zich al opmerken. Al goud wat blinkt?

Het scheelt toch niet veel. Uiteraard denken we vooral aan Gianni Meersman, die met twee ritoverwinningen een serieuze Belgische duit in het zakje deed. Hij draagt momenteel ook nog steeds de puntentrui voor het sprintklassement.

We wonnen ook al een derde etappe via Jonas Van Genechten. Hij verraste op een zware aankomst met een mooi eindschot. En zo kan het niet op voor de Belgen, want er is meer dan de etappezeges.

Pieter Serry en Zico Waeytens trokken gisteren resoluut ten aanval en hadden vooral pech dat de slotklim bijzonder lastig was, Gilbert roerde zich al een paar keer en werd gisteren vierde.

De klassementsmannen dan: Ben Hermans deed het meteen goed met BMC in de ploegentijdrit, maar verloor daar wel wat tijd. Ook een valpartij sloeg hem even uit zijn lood, maar globaal genomen doet hij het met een 19e plaats op 3'30" niet eens slecht. Monfort (30e op 5'15") stelt wel lichtjes teleur, maar kan nog flink wat plekken opschuiven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties