Nét geen vierde Belgische feestje in Vuelta, Etixx-Quick Step pakt 45e zege van dit seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nét geen vierde Belgische feestje in Vuelta, Etixx-Quick Step pakt 45e zege van dit seizoen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De negende etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door David De La Cruz. De renner van Etixx-Quick Step bleef Dries Devenyns voor in een spannende finale. Onze landgenoot leek verkeerd te schakelen toen de beslissende demarrage plaatsvond.

De Belgen lijken er in deze Ronde van Spanje maar geen genoeg van te krijgen. In de groep van 12 aanvallers was ons land met maar liefst vier renners vertegenwoordig. Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Dylan Teuns (BMC), Dries Devenyns (IAM Cycling) en - u kan het al raden - Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Het Belgische viertal kreeg het gezelschap van Luis Leon Sanchez, Alexandre Geniez, François Bidard, David De La Cruz, Moreno Moser, Mathias Frank, Bartosz Huzarski en Pello Bilbao. De 12 renners reden een knappe voorsprong bij elkaar. Het werd al vroeg duidelijk dat de winnaar in de voorste gelederen zat.

De Gendt toont zich

De Gendt toonde zich alweer heel bedrijvig. Het tempo lag te laag voor de Oost-Vlaming, maar weggeraken lukte niet. Plots waren er in volle finale drie landgenoten samen op weg naar iets moois. Bakelants en Devenyns gingen aan, Teuns kwam even later aansluiten.

Maar even later werden de rollen omgedraaid. Devenyns bleef als enige over en kreeg David De La Cruz (Etixx-Quick Step) mee. Luis Leon Sanchez trachtte de achtervolging te leiden, maar de dagzege zou naar een Belg of een Spanjaard vooraan gaan.

Foutje Devenyns

In de laatste kilometer plaatste De La Cruz zijn demarrage. Devenyns reageerde, maar leek even verkeerd te schakelen. Daardoor gaf onze landgenoot enkele meters prijs en reed De La Cruz naar de 45e zege van Etixx-Quick Step dit seizoen. Naast dagwinst heeft de Spaanse renner ook de rode trui beet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties