Quintana is nieuwe leider in Ronde van Spanje en reageert enthousiast

Quintana is nieuwe leider in Ronde van Spanje en reageert enthousiast
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De messen werden al geslepen om Nairo Quintana aan te vallen voor zijn defensief koersen in de Tour de France en nu ook de Vuelta. Maar zie: de Colombiaan kan wel degelijk nog aanvallen. Zaterdag pakte hij een halve minuut op de concurrenten en hij werd meteen ook leider.

Quintana is dus helemaal terug van weggeweest en mag opnieuw meer dan een volwaardige klant genoemd worden voor het eindklassement in de Ronde van Spanje. De slotkilometers van de zaterdagetappe waren bijzonder lastig, maar het is belangrijk voor Quintana dat hij daarop kon flitsen.

Quintana kwam glimlachend over de streep: "Een grimas van de inspanningen"

In de stand is hij nu ook de nieuwe leider, met een kleine voorgift op zijn ploegmaat Valverde en Froome. Vooral dat eerste is mogelijk psychologisch belangrijk, het team zal nu mogelijk nog meer in dienst van hem rijden. Al is de luxepositie van Movistar ook niet te versmaden voor de ploeg.

"Ik wilde vandaag echt wel tijd pakken op mijn concurrenten", aldus de Colombiaan. "Dat ik zat te lachen toen ik over de streep kwam? Neen, dat was een grimas van de inspanningen. Dit geeft me wel het nodige vertrouwen voor het vervolg van deze grote ronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties