Komen de echte klassementsmannen boven in zware rit voor de rustdag?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Komen de echte klassementsmannen boven in zware rit voor de rustdag?

Na tien etappes krijgen de renners in de Ronde van Spanje dinsdag eindelijk hun eerste rustdag. Maar eerst wacht er op maandag nog een harde etappe met een loodzware aankomst.

En zo zullen de favorieten zich al in de handen wrijven, want de rit van maandag is een ideale kans om de concurrenten tijd aan te smeren. De etappe is bijna 189 kilometer lang en brengt het peloton van Lugones naar Lagos de Covadonga.

Stevig slotakkoord

Op 40 kilometer van de streep is er de Alto de Fito, een stevige beklimming van eerste categorie én een voorsmaakje voor een lastige finale. In het slot van de rit staat er nog wat 'leuks' te wachten voor sommigen in het peloton.

Kan David De La Cruz zijn leiderstrui behouden?

De Covadonga zelf is een klim van 12,6 kilometer met een stijgingspercentage van 7,3%. In het slot is er dan nog een steile puist van 17%. De mannen die binnen een kleine twee weken op het eindpodium willen staan, zullen zich vandaag laten opmerken.

En kan David De La Cruz (Etixx-Quick Step) de leiderstrui verlengen tot na de rustdag? Met een beperkte bonus op jongens als Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Chris Froome wordt het zeker niet gemakkelijk voor de pupil van Patrick Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties