Nairo Quintana zet spectaculaire rit naar zijn hand en pakt opnieuw de leiding over

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nairo Quintana zet spectaculaire rit naar zijn hand en pakt opnieuw de leiding over

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana heeft de etappe voor de rustdag naar zijn hand gezet. De Colombiaan reed in de laatste kilometers van de slotklim weg van de concurrentie en pakte de winst. Gesink werd tweede. Froome kraakte even, maar kon na zijn 3e plek uitlopen op Contador.

Er stond maandag de renners nog een zware etappe te wachten alvorens ze een dagje mochten uitrusten. Maar opnieuw hadden de Belgen er zin in. Jan Bakelants was gisteren ook al mee in de aanval van de dag en kreeg Belgisch gezelschap van Ben Hermans, Victor Campenaerts en Louis Vervaeke.

Onze vier landgenoten kregen ook nog Gesink, Gruzdev, Ludvigsson, Silin, Moser, Laengen, Mate, Felline, Dombrowski, Rolland, Fraile en Gonçalves mee. De aanvallers kregen een mooie voorsprong, maar die zakte als sneeuw voor de zon in de finale.

Vervaeke opent debatten

Op de zware slotklim - de monumentale Lagos de Covadonga - trok de jonge Vervaeke alle registers open. Robert Gesink rook onraad en joeg het tempo bij de achtervolgers de hoogte in. Gesink kwam even later alleen te zitten en leek solo op weg naar de overwinning.

Maar dat was buiten Nairo Quintana gerekend. De Colombiaan van Movistar vocht - figuurlijk dan - een robbertje uit met grote rivalen Froome en Contador. Froome zakte even door het ijs, maar vond even later zijn goede benen terug.

Dubbelslag voor Quintana

Quintana trok zich er niets van aan, kwam bij de Nederlander en ging erop en erover. Zo heeft Quintana naast etappewinst ook de rode leiderstrui opnieuw beet. Froome kwam nog aansluiten bij Gesink, de Tour-winnaar werd derde. Contador verloor kostbare tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties