Team LottoNL-Jumbo eist compensatie van Vuelta-organisatie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Team LottoNL-Jumbo eist compensatie van Vuelta-organisatie

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Steven Kruijswijk heeft er een echt pechjaar opzitten. De Nederlander verloor zijn leidersplek in de Giro na een valpartij, maar ook in de Vuelta kwam de renner van Lotto NL-Jumbo ten val. Zijn ploeg zal actie ondernemen na het ongeluk.

Kruijswijk reed in de eerste week tegen een paaltje aan en kwam hard ten val. De Nederlander brak zijn sleutelbeen en nu is zijn ploeg van plan om actie te ondernemen. "De organisatie heeft haar excuses aangeboden en gezegd dat het een fout was dat die paal er nog stond", opent directeur Richard Plugge.

Steven Kruijswijk in de Giro van dit jaar

"Toen hebben wij gevraagd hoe het verlies gecompenseerd kon worden, want wij verloren onze kopman", laat Plugge weten bij NOS. En ondertussen is de Vuelta een onderzoek gestart om te bekijken wat er zal gebeuren. "De verzekeringsmaatschappij is ingelicht om om een procedure op te starten."

Maar de algemene directeur van LottoNL-Jumbo is vooral blij dat de Vuelta-organisatie haar fout heeft toegegeven. "Er zijn al heel wat gevallen waarbij de organisatie de kop in het zand stak. Maar dat is nu niet het geval en dat is al heel wat", besluit Plugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties