"Ook zonder Gilbert en Boonen beschikken we over een zeer degelijke generatie renners"

Redactie
| 0 reacties
"Ook zonder Gilbert en Boonen beschikken we over een zeer degelijke generatie renners"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ons land doet het dit seizoen met 13 zeges in de WorldTour verre van onaardig. En dan hebben toppers als Philippe Gilbert en Tom Boonen nog geen WT-wedstrijd gewonnen. Walter Planckaert geeft wat meer uitleg.

Walter Planckaert is ploegleider bij Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij had vorig seizoen Oliver Naesen onder zijn hoede. De renner van IAM Cycling was zondag nog de beste in de Bretagne Classic. "Ik heb altijd geweten dat we over een heel degelijke generatie renners beschikken. Ook zonder Boonen en Gilbert", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Maar de ploegleider benadrukt dat er niets geforceerd mag worden bij de renners. "Toen De Gendt derde werd in de Giro, maakten we er meteen een grote ronderenner van. In Wellens zagen we al de nieuwe Van Impe. Dat moet je allemaal niet doen. Laat ze rustig rijpen en ze zullen hun wedstrijden wel winnen."

Belgische ronderenners

En dan komen we uit bij het feit dat ons land al lang geen ronderenner meer heeft gehad. "Daar wordt heel vaak op gefocust. Maar is dat erg als je intussen renners hebt die eendagswedstrijden winnen of zowat overal een etappe kunnen meepikken? En die hébben we. Dat wordt dit jaar meer dan ooit duidelijk", besluit Planckaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties