BMC-renner Dylan Teuns bespreekt rustdag en tweede deel Vuelta: "Dat blijft het grote doel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC-renner Dylan Teuns bespreekt rustdag en tweede deel Vuelta: "Dat blijft het grote doel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Teuns heeft er zijn eerste tien dagen in een Grote Ronde opzitten. De in Diest geboren renner besprak zijn rustdag en blikte al eens vooruit op het verdere verloop van de Ronde van Spanje.

Dylan Teuns verrichtte al heel wat kopwerk voor voormalige leider Darwin Atapuma, maar trok zelf al eens mee in de ontsnapping van de dag. "De ploegleiding is toch wel tevreden over mijn eerste tien dagen", opent Dylan Teuns bij Wielerkrant. De rustdag van Teuns bestond uit een trainingsritje en veel rusten.

De ploegleiding is toch wel tevreden over mijn eerste 10 dagen - Dylan Teuns

"We zitten in een dorpje vlakbij Oviedo. Dat is de thuisbasis van Samuel Sanchez, dus we zijn eens tot bij hem thuis gefietst", zegt de 24-jarige renner. "Daar hebben we een koffietje gedronken. Maar voor de rest heb ik veel gerust op dinsdag. Dat is toch de boodschap op een rustdag."

Grote doel

Maar Teuns is een tevreden renner na zijn eerste tien dagen in een Grote Ronde. "Ik heb een goede tien dagen meegemaakt. De Ronde van Zwitserland duurt negen dagen, dus het was een beetje vergelijkbaar. In de volgende dagen ga ik misschien nog eens proberen mee te gaan, maar het grote doel is deze Vuelta uitrijden", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties