Het nieuwe plan van Contador: "Ik blijf in de Vuelta, maar niet om gewoon mee te rijden"

Redactie
| 0 reacties
Het nieuwe plan van Contador: "Ik blijf in de Vuelta, maar niet om gewoon mee te rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kans dat Alberto Contador de Ronde van Spanje nog kan winnen, oogt bijzonder klein. De Tinkoff-renner staat al bijna op drie minuten van leider Nairo Quintana en heeft een mogelijke eindzege uit zijn hoofd gezet.

Alberto Contador liep in de eerste week tegen heel wat tijdverlies aan. Op Lagos de Covadonga probeerde El Pistolero tijd terug te pakken op zijn rivalen, maar hij botste op een ijzersterke Quintana. "Ik had veel voorzichtiger moeten zijn op die klim", citeert Sporza Contador. "Ik heb de foute tactiek gehanteerd."

Contador wil nog toeslaan in deze Vuelta

Quintana en Froome zijn nu de grootste kanshebbers op de eindzege. Contador lijkt zich neer te leggen bij het feit dat hij de Vuelta niet zal winnen. "Ik sta nu op bijna drie minuten van Quintana. Hij is enorm sterk en beschikt over een goeie ploeg", klinkt het.

En dus zal Alberto Contador proberen om toe te slaan in enkele etappes. "Ik blijf in de Vuelta, maar niet om gewoon mee te rijden. Ik wil nog het beste van mezelf geven in de komende etappes. Ik zal het parcours bestuderen en zal zien waar ik kan toeslaan", besluit Contador strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties