Fantastisch: Jens Keukeleire bezorgt ons land een 4e ritzege in de Vuelta!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fantastisch: Jens Keukeleire bezorgt ons land een 4e ritzege in de Vuelta!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twaalfde etappe in de Vuelta is gewonnen door Jens Keukeleire. Dries Devenyns leek lang op weg naar de zege, maar werd in de laatste kilometers gegrepen door een uitgedund peloton. Keukeleire won met een straatlengte voorsprong de sprint.

De twaalfde rit in de Ronde van Spanje was een uitgelezen kans voor de aanvallers. En Philippe Gilbert had er zin in. De BMC-renner trok met 13 andere renners op pad. Met ook Victor Campenaerts, Gert Dockx en Jelle Wallays was de kopgroep (alweer) door vier Belgen vertegenwoordigd.

Maar de vlucht was geen lang leven beschoren en de 14 werden opnieuw ingerekend. Het peloton legde, net als in de rit van gisteren, een hoog tempo op en dat maakte het moeilijk voor de aanvallers. Uiteindelijk geraakte er een groep van 7 renners dan toch weg.

Geen Belgen in vlucht van de dag

De namen: Lopez Garcia & Kennaugh (Team Sky), Meintjes (Lampre-Merida), Elissonde (FDJ), Brambilla (Etixx-Quick Step), Atapuma (BMC) en Hardy (Cofidis). Atapuma viel even later en verdween uit de kopgroep. Chris Froome had twee mannetjes mee voorin en zat dus in een zetel. Movistar, de ploeg van leider Quintana, koerste zeer nerveus rond.

Maar toch werd de kopgroep op ruim 20 kilometer van de streep gegrepen. Nadat alle vluchters ingerekend waren, achtte Dries Devenyns zijn moment gekomen. En dat zette de boel in brand. Contador ging aan, Hermans volgde, ook de favorieten gaven geen krimp.

Keukeleire met een straat voorsprong

Devenyns bouwde een mooie voorsprong van een halve minuut uit. En ook op 5 kilometer van de finish was er nog steeds een voorsprong van bijna 30". Maar die voorsprong slonk steeds meer en Devenyns werd gegrepen. Het werd een sprint van een uitgedund peloton en daarin was Keukeleire oppermachtig. De vierde Belgische ritzege is een feit!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties