Gilbert heeft nog doelen dit najaar: "Dat zou een mooi afscheid bij BMC zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gilbert heeft nog doelen dit najaar: "Dat zou een mooi afscheid bij BMC zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert is momenteel bezig aan zijn laatste Grote Ronde voor BMC. Na de Vuelta trekt de renner naar Italië waar hij nog enkele eendagskoersen zal afwerken. Gilbert heeft nog één koers in het rood aangeduid.

Na de Ronde van Spanje en het EK zal Gilbert zijn seizoen in Italië eindigen. Zoals hij enkele weken geleden al liet blijken, wil hij liever niet mee naar het WK in Qatar. Daarom zal Gilbert eind september de Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine en de Giro del Piemonte rijden.

"Ik heb nog slechts enkele wedstrijden voor de boeg na de Vuelta", zegt Gilbert bij Cyclingnews. "Sommige koersen heb ik nog nooit gereden, maar ik ben blij dat ik ze een eerste keer mag rijden. Ik hou ervan om in Italië te koersen, het is een speciale plek voor mij. Ik heb er heel wat gewonnen, dus hopelijk ook dit jaar.

Gilbert wil nog schitteren in de Ronde van Lombardije

Afsluiten doet Gilbert met de Ronde van Lombardije op 1 oktober. Een koers waarin de Belgische kampioen al twee keer mocht zegevieren. Een derde keer zou mooi zijn. "Winst in de Ronde van Lombardije zou een geweldige afsluiter van het seizoen en een mooi afscheid van BMC zijn", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties