Vuelta: Kansen voor Gilbert, De Gendt en Teuns op een overwinning

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vuelta: Kansen voor Gilbert, De Gendt en Teuns op een overwinning

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Vuelta zit het échte hooggebergte er vandaag even op. Het peloton moet over een heuvelachtig parcours met heel wat kleinere hellingen. Ideaal voor vluchters.

Van de zwaarste helling, een klim van eerste categorie, bereiken ze de top al na 49 kilometer. Normaal gezien wordt de vroege vlucht dus iets daarvoor of daarop gevormd. Als we daarna naar de andere klimmetjes kijken, weten we het al. Vandaag wordt er normaal gezien niet gesprint.

De landgenoten

Een dag voor vrijbuiters dus. De favorieten hebben er met, rustdag uitgenomen, vier aankomsten bergop een zware vijf dagen opzitten en zullen normaal gezien een snipperdag nemen. Wanneer we aan vluchters denken, kunnen we niet naast enkele Belgen kijken.

Philippe Gilbert en Dylan Teuns zijn geknipt voor dit werk. Ook Ben Hermans kan dit aan, maar met amper iets meer dan acht minuten achterstand op de leiders, zal het peloton hem geen vrijgeleide geven.

Komen we nog bij jongens als De Gendt, die gisteren in de bus binnenkwam samen met heel wat ploegmaats. Hij heeft z'n zege nog niet te pakken en is niet vies van een lange ontsnapping, al is het voor hem misschien net niet lastig genoeg.

Gevaarlijke buitenlanders

Qua buitenlandse kapers moeten er vooral opgelet worden voor ene Zdenek Stybar, al kunnen Gerrans, Machado en Durasek ook verrassen. Wat er ook van zij, een saaie rit wordt het allerminst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties