Analyse Chris Froome heeft nog drie kansen om de kloof op Quintana te dichten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome heeft nog drie kansen om de kloof op Quintana te dichten

Wat een etappe kregen we zondag te zien in de Ronde van Spanje. Van in het begin van de rit zat het spel op de wagen en geraakte Chris Froome geïsoleerd. Nairo Quintana zette dan weer een grote stap richting eindzege.

De renners hebben nog zes etappes te gaan in de Vuelta, maar de 15e rit zal nog lang vers in het geheugen zitten. Nairo Quintana en Alberto Contador hebben heel wat cruciale tijd genomen ten opzichte van Chris Froome. En vooral leider Quintana heeft een belangrijke zaak gedaan.

Met een voorsprong van ruim drie minuten op Froome lijkt het voor de Colombiaan nog moeilijk om de eindzege uit zijn handen te laten glippen. Hoewel er in de 19e etappe nog een individuele tijdrit op het programma staat. Daarin is Froome uiteraard altijd in het voordeel, maar de vraag is of hij zo sterk is om de kloof van 3'37" nog te kunnen dichten.

Alles op de tijdrit

Er zijn nog slechts twee aankomsten bergop, maar daarin hebben Quintana en Froome al getoond dat ze min of meer even sterk zijn. Het zal voor de Sky-renner dus in de tijdrit moeten gebeuren, al is een kloof van 3'37" op een parcours van 37 kilometer best veel.

Esteban Chaves staat derde op bijna 4 minuten, Alberto Contador volgt op 4'02". Simon Yates vervolledigt de top vijf op ruim 5 minuten. De enige bedreiging voor het eindklassement zal nog van Froome komen, maar dan zal de drievoudige Tour-winnaar in de laatste week sterk voor de dag moeten komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties