"Chris zal wellicht goed ziek geweest zijn van de situatie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Chris zal wellicht goed ziek geweest zijn van de situatie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was zondag niet de etappe van Team Sky in de Ronde van Spanje. De Britse formatie, Chris Froome incluis, liet zich verrassen door Nairo Quintana en Alberto Contador.

Froome kreeg heel wat tijd aangesmeerd en volgt nu al op 3'37" van leider Quintana. Ploegleider Servais Knaven - zelf niet aanwezig in de Vuelta - kwam terug op de feiten. "Chris liet zich verrassen door de manier van koersen en zat niet op de goede plaats. Daarna moest hij samen met de ploeg achter de feiten aanlopen", zegt Knaven bij Sporza.

Bovendien waren die ploegmaats snel opgesoupeerd. Toch wel verrassend bij een ploeg als Team Sky. "Doordat hij uiteindelijk zonder ploegmaats kwam te zitten, verloor hij nog tijd op de slotklim", aldus de Nederlander. "Maar dat is koers. Een klein foutje kan meteen hard afgestraft worden. Chris zal wellicht goed ziek geweest zijn van de situatie."

Dubbel Tour-Vuelta

"Het doel in het voorjaar was om de Tour en de Vuelta te winnen. Dat doel kwam dichtbij nadat hij na twee weken op de minuut van de leider stond. En dan moet er nog een tijdrit volgen. Het is ontgoochelend als dat in een paar uur tijd bijna onmogelijk wordt, maar hij zal zeker nog gemotiveerd zijn om een plaats op te schuiven in het klassement", besluit Knaven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties