Robert Gesink grijpt naast tweede etappezege, Frank mag zegevieren op loodzware muur

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Robert Gesink grijpt naast tweede etappezege, Frank mag zegevieren op loodzware muur

De zeventiende rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Mathias Frank (IAM Cycling). Op de Alto Mas de la Costa was hij de sterkste voor Leopold König en de Nederlander Robert Gesink.

De vlucht van de dag bestond deze keer uit 27 renners. Daarbij onder meer Leopold König, Mathias Frank, Bart De Clercq, Dario Cataldo, Bram Tankink en Robert Gesink als bekendste namen. Met De Clercq was er dus ook één landgenoot mee in de ontsnapping. De voorsprong van de vluchters was meteen geruststellend voor de ritzege.

Mathias Frank bleef met Dario Cataldo over op de slotklim, maar ging er solo vandoor. De reactie van König kwam iets te laat en zo mocht de Zwitser van IAM Cycling zegevieren. König werd tweede, Gesink derde. De Clercq was de eerste Belg op een achtste plek. Ook Ben Hermans liet zich opnieuw opmerken.

Froome verliest toch geen tijd

Bij de favorieten ging Alberto Contador als eerste aan. Nairo Quintana volgde goed met Esteban Chaves aan het wiel. Froome leek opnieuw tijd kwijt te spelen, maar met de finish in zicht kwam hij samen met zijn voornaamste concurrenten over de streep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties