De sleutel van het Vuelta-succes van Etixx-Quick Step? Het 'Terpstra-klassement'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De sleutel van het Vuelta-succes van Etixx-Quick Step? Het 'Terpstra-klassement'

Etixx-Quick Step is aan een uitstekende Vuelta bezig en heeft inmiddels vier ritoverwinningen beet. En daar is toch ook ene Niki Terpstra mee verantwoordelijk voor met het 'Terpstra-klassement'.

Etixx-Quick Step kwam zonder echte kopman aan de start in de Vuelta. Gianni Meersman is de aangeduide man voor de sprints, maar er zijn nog heel wat vrijbuiters. Niki Terpstra wilde de concurrentie in de ploeg wat aanscherpen en bedacht een leuke competitie daarvoor. Zo heeft de ploeg een intern klassement waarin er punten verdiend kunnen worden.

"Iedereen is elke avond met de verdiende punten bezig, die door de ploegleiders worden bijgehouden", zegt Terpstra in De Telegraaf. "Aan tafel wordt er dagelijks over de tussenstand in dit klassement gediscussieerd." De winnaar van het klassement krijgt een mountainbike van Specialized.

Pieter Serry staat momenteel aan de leiding in het klassement

Pieter Serry, een helper pur sang, staat aan de leiding. En dat is toch vooral het doel van Terpstra. "Het was vooral de bedoeling om de helpers uit te dagen om voor de prijzen te gaan", gaat de Nederlander verder. "Daarom kan je punten verdienen met het meezitten in een kopgroep, het aantal kilometers op kop van het peloton rijden en bijvoorbeeld het halen van bidons op moeilijke momenten."

Strafpunten

De renners van Etixx-Quick Step kunnen dus heel wat punten verdienen, maar er kunnen ook punten afgetrokken worden. "Wanneer je ’s ochtends te laat bij de bus bent, krijg je aftrek. In deze Vuelta is echter nog niemand te laat geweest", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties