Quintana op weg naar winst in Vuelta, maar ... Madrid is nog ver!

Quintana op weg naar winst in Vuelta, maar ... Madrid is nog ver!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana zit op 334 kilometer van Madrid en zijn eerste eindzege in de Vuelta. Of kan het toch nog foutlopen? We gaan de cijfers na en houden met enkele scenario's rekening.

Om te beginnen: 334 kilometer is niet veel meer, maar tegelijk ook nog wel een eindje. Madrid is nog ver zou je kunnen zeggen. De slotrit naar Madrid zal niet meteen veel problemen opleveren voor Quintana, maar zaterdag en morgen is er wél nog heel wat te doen.

De rit van morgen is een tijdrit van 37 kilometer tussen Xabia en Calp, de dag nadien staat nog een rit met eindbestemming de Alto de Ailana op het programma. Enkel de slotklim is daar zwaar te noemen.

Quintana heeft een voorsprong van 3'37" op eerste achtervolger Froome, meer dan geruststellend op papier. In tijdritten de voorbije jaren verloor hij nooit meer dan 3 minuten op Froome.

Maar: het momentum kan wel keren als Froome pakweg meer dan 2 minuten van zijn achterstand afknabbelt. Een offensief op zaterdag kan dan voor stress zorgen bij Movistar. En dan is een ongeluk snel gebeurd - kijk maar naar Kruijswijk in de Giro. Slotsom: Quintana wint in Madrid zijn eerste grote ronde, maar we steken er ons hand niet voor het vuur. Madrid is nog ver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties