BMC ziet na Van Garderen ook zijn andere kopman uitvallen in de Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC ziet na Van Garderen ook zijn andere kopman uitvallen in de Vuelta

BMC zag met Tejay Van Garderen al een kopman voor het klassement uitvallen, maar de ploeg van Ben Hermans en Dylan Teuns zal het slotweekend in de Vuelta zonder die andere kopman moeten aanvatten.

Samuel Sanchez was bezig aan een sterke Vuelta, maar heeft verstek moeten geven voor het slotweekend. De voormalige olympische kampioen was nochtans op weg om een knap resultaat in het algemene klassement te halen. Een valpartij in de tijdrit gooide echter roet in het eten.

Sanchez brak niets bij zijn valpartij, maar heeft wel een schouderblessure opgelopen. "Ik kende een zware val met nog 7 kilometer te gaan. Ik was goed bezig en leek op weg naar een plek in de top vijf of zes", zegt Sanchez. "Maar de fysieke pijn is niets vergelijken met de mentale pijn."

Moeilijk te aanvaarden

"Ik was op twee dagen van de slotrit en we hebben heel wat opofferingen gedaan om met de beste renners mee te kunnen. Ik weet dat dit een onderdeel is van de sport, maar het is moeilijk om dit te aanvaarden. Het is wel goed dat er niets gebroken is. Ik hoop snel te herstellen zodat ik aan de start kan staan van de Italiaanse koersen in oktober", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties