Quintana bedankt Froome en draagt overwinning aan één persoon in het bijzonder op

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quintana bedankt Froome en draagt overwinning aan één persoon in het bijzonder op

Nairo Quintana is zeker van de eindzege in de Ronde van Spanje. Althans, als hij zondag op de fiets blijft zitten. De Colombiaan droeg zijn zege op aan zijn ploegmaat Rojas, die zaterdag een gebroken kuit- en scheenbeen opliep.

Quintana is na zijn eindzege - het is nog niet 100% zeker - vooral zijn ploegmaats dankbaar. "Ik begon sterk aan die laatste klim, maar mijn ploegmaats hadden mij het al een hele dag gemakkelijk gemaakt", opent Quintana. "De ploeg heeft een fenomenale Vuelta gereden, ik kan ze niet genoeg bedanken."

De overwinning werd in het bijzonder aan één persoon opgedragen. "Deze overwinning is een eerbetoon aan hen en in het bijzonder aan José Joaquin Rojas. We hopen dat hij snel weer op zijn fiets kan zitten." Chris Froome wilde zijn grote rivaal nog absoluut het vuur aan de schenen leggen in de laatste etappe.

"Bedankt, Froome"

"Froome was al van vroeg in de rit aan het aanvallen. We hebben echter onze focus behouden en op die laatste klim kende ik geen problemen. Froome is een sterke renner, hij reed een sterke tijdrit en ik wil hem graag bedanken om mijn overwinning nog waardevoller te maken", besluit de Colombiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties