Overzicht Vuelta: deze Belgen hebben ons aangenaam verrast de afgelopen drie weken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Overzicht Vuelta: deze Belgen hebben ons aangenaam verrast de afgelopen drie weken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Spanje zit er op en dat betekent dat we kunnen terugblikken op de prestaties van onze landgenoten. We beginnen met de Belgen die ons positief verrast hebben.

Ons land pakte in totaal vier ritoverwinningen en daar mogen we drie landgenoten dankbaar voor zijn. Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) mag dan wel einde contract zijn, toch was het bij zijn eerste sprintkans raak. Ook enkele dagen later was het opnieuw bingo voor de West-Vlaming die volgend seizoen bij Fortuneo Vital Concept gaat fietsen.

Jonas Van Genechten (IAM Cycling) en Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) bezorgden ons land ieder ook een ritzege in een sprint met een uitgedunde groep. Maar naast de ritwinnaars waren er natuurlijk nog enkele andere Belgische uitblinkers.

Jens Keukeleire aan het feest in de Vuelta

Ben Hermans (BMC) was de eerste Belg op een knappe 14e plek. De Limburger toonde dat hij - net als in de Ronde van Burgos - vaak lang met de besten kan wedijveren in de bergetappes. Een uitstekende prestatie van de renner die de laatste maanden sterker dan ooit rijdt.

Ook Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) liet zich vooral in de eerste twee weken opmerken. Met een 17e plek in de eindstand spoelde hij toch zijn matige Tour door. Dylan Teuns (BMC) debuteerde in een Grote Ronde, maar het werd vooral een leerproces voor de Vlaams-Brabander. In de eerste week knapte hij veel werk op, hij ging ook eens in de aanval.

Ben Hermans reed een ijzersterke Ronde van Spanje

En er waren nog twee renners die hun goede benen de afgelopen drie weken etaleerden. Dries Devenyns (IAM Cycling) was dicht bij een ritzege, maar moest zijn meerdere erkennen in David De La Cruz.

Pieter Serry (Etixx-Quick Step) ging meermaals in de aanval, maar kon zijn aanvalslust spijtig genoeg niet bekronen met een overwinning. Ook Yves Lampaert deed het zeker niet onaardig in zijn eerste Vuelta. De tijdrijder werd zelfs vierde in de individuele tijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties