Pech voor landgenoot: "Ik was niet naar Spanje afgezakt om telkens bij de laatste 20 te eindigen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pech voor landgenoot: "Ik was niet naar Spanje afgezakt om telkens bij de laatste 20 te eindigen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bart De Clercq kwam naar de Ronde van Spanje met de ambitie om top tien te rijden. Een val gooide echter roet in het eten voor de renner van Lotto Soudal. Toch heeft De Clercq zich nog enkele keren laten zien.

De Clercq kwam op het einde van de eerste week zwaar ten val, nadat hij moest uitwijken voor een andere renner. "Toen ik in de eerste week ten val kwam, dacht ik het gedaan kon zijn", opent Bart De Clercq. "Het heeft ook niet veel gescheeld. Ik heb mezelf overtuigd om door te bijten in de hoop dat het beter zou gaan."

"De laatste week ging het goed, dus misschien was de Vuelta voor mij een week te kort", zegt de renner bij zijn team. In de laatste week liet De Clercq zich toch nog opmerken en ging hij nog enkele keren in de aanval. "Ik was niet naar Spanje afgezakt om telkens bij de laatste twintig te eindigen."

Ik ben tevreden dat ik toch nog met een mooie ereplaats kon eindigen - Bart De Clercq

"Ik ben tevreden dat ik nog drie keer in de ontsnapping heb gezeten en toch nog met een mooie ereplaats kon eindigen. De val was wel onfortuinlijk, want de conditie was echt super. Ik ben blij dat ik het negatieve van de val toch nog heb kunnen ombuigen en toch nog koers kon maken. Nu is het tijd om even rust te nemen", besluit De Clercq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties