Quintana heeft revanche voor Tour beet: "Dat maakt deze overwinning nog specialer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quintana heeft revanche voor Tour beet: "Dat maakt deze overwinning nog specialer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana heeft zondag zijn eerste zege in de Vuelta op zak gestoken. De Colombiaan heeft zich zo hersteld van zijn matige prestatie in de afgelopen Ronde van Frankrijk, nochtans zijn grootste doel van het seizoen.

Nairo Quintana was zijn ploeg Movistar dankbaar na zijn eindzege. "Het team heeft me van in het begin geholpen en me door deze drie weken geloodst. Ik kwam naar de Vuelta met revanchegevoelens nadat ik niet echt heb kunnen meedoen voor de eindzege in de Tour."

Behalve in de tijdrit verloor Quintana zelden tijd op zijn concurrenten. "Mijn ploegmaats hebben me elke etappe voorin gehouden, zodat ik geen tijd verloor in de ritten die me minder goed lagen. Dat was één van de sleutels om deze Vuelta te winnen."

Beste conditie beet

Deze zege is ontzettend belangrijk voor de Colombiaan van Movistar. "De Ronde van Spanje winnen betekent heel wat voor mij. In de Tour behaalde ik het podium meer door klasse dan door mijn benen. Ik voelde me niet goed in Frankrijk, maar hier heb ik mijn beste conditie gevonden", zegt de renner.

Bovendien stond er een sterk deelnemersveld in Spanje. "Het was een koers met bijna alle grote namen voor het klassement: Froome, Contador, Chaves en Orica, ... Tegen hen winnen maakt deze overwinning nog specialer", besluit Quintana.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties