Vuelta is mager beestje voor Lotto Soudal: "Kan moeilijk tevreden zijn met de resultaten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta is mager beestje voor Lotto Soudal: "Kan moeilijk tevreden zijn met de resultaten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde Van Spanje is voor Lotto Soudal allesbehalve een groot succes geworden. De Belgische formatie liet zich te weinig opmerken en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met enkele top tien plaatsen.

Een keer 6e, drie keer 8e, 9e en 10e. Dat zijn de magere resultaten van de afgelopen drie weken Vuelta voor Lotto Soudal. "Ik kan moeilijk tevreden zijn met die resultaten", zegt ploegleider Mario Aerts. "Dat is mager als het gaat over een periode van drie weken, maar ik kan de renners niets verwijten. Hun inzet was er en ze waren heel vaak in de aanval."

Thomas De Gendt zagen we even in de eerste ritten, maar daarna hoorden we nog weinig van de Tour-uitblinker. "Thomas had ook al de Tour gereden en was toen in topconditie. Het was daarom voor hem moeilijk om mee te doen en vol mee te gaan in de ontsnapping." De klassementsmannen bij Lotto kenden dan weer de nodige pech.

De kopmannen

"Maxime (Monfort) probeerde enkele keren mee te zijn in de ontsnapping, maar het is niet gelukt. Hij is op de juiste plaats terechtgekomen in het klassement (16e, nvdr)", stelt Aerts. "Bart De Clercq was dan weer in de vorm van zijn leven, maar kwam in de eerste week zwaar ten val. Dat was jammer, want anders denk ik dat hij echt dicht bij de top tien geëindigd was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties