Vuelta geslaagd voor jonge BMC-landgenoot: "Je staat op met koersen en gaat slapen met koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta geslaagd voor jonge BMC-landgenoot: "Je staat op met koersen en gaat slapen met koersen"

Een Grote Ronde rijden is altijd iets speciaals, maar zeker een eerste deelname is een herinnering om te koesteren. Onze jonge landgenoot Dylan Teuns heeft zijn doel bereikt in de afgelopen Ronde van Spanje en reed de Vuelta uit.

"Dit was een heel nieuwe ervaring voor mij", opent Dylan Teuns bij Wielerkrant.be. "Na die eerste tien dagen is het iets volledig nieuw. Je komt in een soort flow terecht. Je staat op met koersen en je gaat slapen met koersen. Maar ik vond wel dat het goed ging. Ik verschoot er zelf van. De tweede week was ik echt nog heel goed, de derde week was iets minder."

Nu wil ik kijken welke vruchten dat afwerpt - Dylan Teuns

Teuns beseft als geen ander dat een renner sterker wordt van een Grote Ronde uit te rijden. "Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen zegt dat die Grote Rondes belangrijk zijn. Nu wil ik kijken welke vruchten dat afwerpt. Volgend seizoen wil ik opnieuw in de Vuelta starten. De Giro volgt iets te kort op de klassiekers en voor de Tour is de concurrentie te groot."

Wat heeft de jonge BMC-renner nog geleerd in zijn eerste Vuelta? "In de rit van de eerste week waar ik ten aanval ging, maakte ik enkele foutjes. Maar uit fouten leer je. Ik heb me ook enkele keren goed gespaard voor als er een volgende zware etappe aankwam. Tegen Froome, Quintana en Contador opboksen is dan ook niet vanzelfsprekend", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties