"Toen ze drie jaar geleden het WK aan Qatar verkochten, wisten ze ook al dat het warm zou worden"

Redactie
| 13 reacties
"Toen ze drie jaar geleden het WK aan Qatar verkochten, wisten ze ook al dat het warm zou worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Qatar zal mogelijk het Extreme Weather Protocol worden ingeroepen als het echt te heet wordt in en rond Doha. Volgens Tom Boonen zal het allemaal niet zo'n vaart lopen.

"Ik denk niet dat het nodig zal zijn om de wedstrijd korter te maken", opent Tom Boonen in HLN. "Ik heb de weersvoorspelling nog een keer bekeken. Het wordt 34 of 35 graden. Dan kun je koersen. Alleen de bevoorrading wordt moeilijk als er wind is."

Commotie

Maar Boonen verkoopt toch een klein steekje richting de UCI. "Als wielrenners moeten we het weer nemen zoals het komt. Dat het warm zou worden, wisten ze drie jaar geleden bij de UCI ook, toen ze het WK verkochten aan Qatar. En nu, tien dagen voor het WK, is er plots commotie", zegt de renner.

Maar een kortere koers is mogelijk een drama voor de Belgen. "Een korter parcours betekent natuurlijk een ander WK. Als ze er een paar plaatselijke ronden uithalen, is dat goed voor ons. Dan wordt het puur een waaierkoers. Knippen ze een stuk woestijn eruit, dan kunnen wij het wel vergeten", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties