Openhartige John Degenkolb: "Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik opnieuw kon winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Openhartige John Degenkolb: "Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik opnieuw kon winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

John Degenkolb heeft er allesbehalve een gemakkelijk seizoen opzitten. De Duitser van Giant-Alpecin, volgend seizoen bij Trek-Segafredo, maakte pas tijdens de Ronde van Frankrijk een klik.

In januari werd hij aangereden door een auto, in mei reed hij opnieuw in competitie, maar half juli kwam Degenkolb pas boven water tijdens de Tour de France. In een hectische sprint werd Degenkolb vierde. "Toen ik vierde werd in die sprint, realiseerde ik me dat ik opnieuw grote wedstrijden kon winnen. Een belangrijk moment voor mij", aldus de Duitser.

"Ik miste conditie om echt competitief te zijn in de Tour", bekent Degenkolb tegenover Cyclingnews. "In tegenstelling tot heel wat andere jongens begon mijn seizoen pas in mei. Dat is een enorm nadeel op de renners die al een heel seizoen aan het trainen en aan het koersen waren."

Het feit dat ik naar Trek-Segafredo trek, geeft me ook extra motivatie

Maar in de Arctic Race of Norway was het dan toch raak. "Dat was een enorme opluchting", aldus de sprinter. "Ik ben zeer gemotiveerd om een goed seizoen te hebben in 2017. Het feit dat ik naar Trek-Segafredo trek, geeft me ook extra motivatie. Het zal een verademing worden. Ik ben er 100% zeker van dat de klassiekers geweldig zullen worden in 2017."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties