Gilbert droomt weer van de Ronde, waar hij twee keer podium reed en deze meesterlijke demarrage uit zijn benen schudde (mét beelden!)

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Gilbert droomt weer van de Ronde, waar hij twee keer podium reed en deze meesterlijke demarrage uit zijn benen schudde (mét beelden!)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert maakt deze winter de overstap van het Zwitserse BMC naar Quick-Step Floors. En dus ruikt de gewezen wereldkampioen nog eens een kans om zijn gedroomde Ronde van Vlaanderen te betwisten en als het even kan te winnen.

Door de concurrentie met Greg van Avermaet werd Phil de jongste seizoenen enkel in de Waalse klassiekers uitgespeeld. En dus moest de Ardennees zijn jongensdroom voor enkele jaren opbergen.

In 2017 hoopt Gilbert nog eens in 'Vlaanderens Mooiste' aan te treden. Een deelname die herinneringen zou oproepen aan zijn derde stek in de edities van 2009 en 2010. Toen palmden Stijn Devolder en Fabian Cancellara, na een beklijvend duel met Tom Boonen, de eerste plaats in.

Verschroeiende uithaal op de Bosberg

De editie waar Gilbert het dichtst bij de zege kwam, was die van 2011. Met een verschroeiende demarrage probeerde hij op de Bosberg iedereen van zich af te schudden. Dat lukte ook, maar in de licht dalende laatste kilometers richting de toenmalige aankomstplaats in Meerbeke kwam alles weer samen.

Slag om slinger volgden er ontsnappingspogingen. Sylvain Chavanel, Cancellara en Nick Nuyens geraakten uiteindelijk weg, waarna laatstgenoemde zijn mooiste zege ooit pakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties