Patrick Lefevere ontstemd over Ronde van Guangxi: "De UCI heeft ons weer pootje gelapt"

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere ontstemd over Ronde van Guangxi: "De UCI heeft ons weer pootje gelapt"

De UCI heeft zich de voorbije week (andermaal) de woede van de wielerteams op de hals gehaald. De lucratieve Ronde van Guangxi werd toegevoegd aan de al overvolle WorldTour-kalender.

Woensdag maakte de UCI de nieuwe, lucratieve deal bekend over de Ronde van Guangxi. Dat is een zesdaagse rittenkoers in de gelijknamige Zuid-Chinese regio, die eind oktober volgend jaar zal worden gereden. De ronde kreeg een WorldTour-status en de organisatie is in handen van de Dalian Wanda Group. Dat is het bedrijf van Wang Jianlin (62), de rijkste man van Azië met een persoonlijk fortuin van 31 miljard euro.

Geld speelt zeker een rol in deze gecontesteerde wielerronde. "Er zit veel kapitaal daar", geeft Tom Van Damme toe. Hij is voorzitter van de Belgische wielerbond en van de Wegcommissie van de UCI. Dat wist Velon, de vereniging van elf WorldTour-ploegen, ook. Velon had zelf plannen om er op eigen houtje een aantal wedstrijden te organiseren. "Dat zag de UCI niet zitten", zegt Patrick Lefevere, één van de oprichters van Velon, in HLN. "De UCI heeft ons weer pootje gelapt. Ze zijn achter onze rug om zelf met Wanda Group gaan onderhandelen. Ze hebben de WorldTour-erkenning gebruikt om Wanda onder druk te zetten. En zo hun slag thuis gehaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties