Na Poels en Landa is er nog een derde Sky-renner die het kopmanschap in de Giro ambieert

Redactie
| 0 reacties
Na Poels en Landa is er nog een derde Sky-renner die het kopmanschap in de Giro ambieert

Ook Geraint Thomas mikt zijn pijlen op een goed klassement in de Giro d'Italia van volgend jaar. Hij is niet de enige met die gedachte binnen de ploeg, want ook Mikel Landa en Wout Poels mikken op het kopmanschap bij Sky in de volgende Ronde van Italië.

Thomas is al meerdere jaren knecht van Chris Froome in de Tour de France. "Ik vind dat heel leuk, zeker als Froome wint, maar ik heb dat nu al drie keer gedaan. Ik kan daar weer heen gaan als back-up en rijden voor een plaats in de top-10, maar dan moet ik alsnog werken voor Froome", zei Thomas aan CyclingNews.

"Als ik honderd procent de Giro in ga, is dat een totaal ander spelletje", weet de 30-jarige Brit. "Ik kan starten met het oog op het klassement. Als dat niet werkt, dan kan ik werk doen voor iemand als Mikel Landa, maar ook nog steeds gaan voor ritten. Het is een risico, want het is wel een compleet ander programma."

En dan zijn er ook nog de klassiekers waarin Thomas een rol kan spelen. In 2015 wist hij de E3 Harelbeke te winnen. "Ik vind het niet leuk om ze te missen, maar ik denk wel dat ik voor één ding moet kiezen en daar voor moet gaan voor de komende twee, drie jaar", zegt Thomas, die tijdens het komende trainingskamp meer knopen door gaat hakken over zijn programma voor 2017.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties