De Buyst haalt uit: "Hoop dat ik nooit terug naar de piste moet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
De Buyst haalt uit: "Hoop dat ik nooit terug naar de piste moet"

Jasper De Buyst gaf door ziekte op na dag één van zijn Olympische Spelen. Na die ontgoocheling én de reactie van de bondscoach, zet hij liever alles op de weg.

De bondscoach, Peter Pieters, was destijds erg streng. "Het was misschien geen afrekening, maar onze relatie was al een tijdje niet meer wat het moest zijn, daar heeft hij gebruik van gemaakt", aldus De Buyst bij Sporza.

"Ik heb nooit weggestoken dat ik op de weg wou koersen en dat paste niet in de gedachten van de wielerbond. Misschien was het beter geweest om alles op de piste te zetten tot de Spelen." Wellicht zien we De Buyst niet vaak meer op de wielerbaan.

Geen heimwee naar Zesdaagses

"Er kan altijd een moment komen dat ik terug moet keren, maar ik hoop dat ik een carrière op de weg kan uitbouwen en dus niet meer terug naar de piste hoef. Als de ploegkoers Olympisch wordt? Het is moeilijk om daar met de huidige mensen bij de bond naar toe te leven", klonk het scherp.

"Op de weg is er meer prestige en valt er meer geld te verdienen. Het gaat om prestige en erkenning. Ik mag nog zeven keer de Zesdaagse van Gent winnen, dat blijft kleinschalig. Ik hou de mogelijkheid voor de Zesdaagses nog open, maar heb geen heimwee.", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties