42-jarige Italiaan hangt eindelijk zijn fiets aan de haak maar heeft al een nieuwe droom: "Ooit wil ik Italiaans bonscoach zijn"

Redactie
| 0 reacties
42-jarige Italiaan hangt eindelijk zijn fiets aan de haak maar heeft al een nieuwe droom: "Ooit wil ik Italiaans bonscoach zijn"
Foto: © photonews

Matteo Tosatto bergt na een lange carrière zijn fiets voorgoed op. De 42-jarige Italiaan kreeg wel aanbiedingen voor 2017, maar niet bij een team op het hoogste niveau, maar de ex-renner van Quick-Step had er geen zin meer in.

"Mentaal ben ik al aan het afbouwen", vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport. Tosatto dacht dat hij met kopman Alberto Contador zou overgaan van Tinkoff naar Trek-Segafredo, maar dat bleek niet waar. "Ik ga niet om een nieuw contract smeken. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een jaar op het hoogste niveau had kunnen koersen, net zoals in 2016."

"Maar de deal met Trek-Segafredo werd niet geformaliseerd en ik weet niet helemaal zeker waarom. Ja, Alberto liet me weten dat hij me mee zou nemen. Maar als ik eerder had geweten dat dit niet het geval was, had ik eerder op zoek gekund naar een ploeg op het hoogste niveau en had ik er één kunnen vinden. In oktober was dat te laat en is het moeilijk om nog iets voor elkaar te boxen. Desondanks deden nog velen een aanbieding; dat was geweldig."

Tosatto is recordhouder wat betreft het aantal deelnames aan grote rondes. Hij begon aan dertien Giro's, twaalf Tours en negen Vuelta's, een totaal van 34. Daarvan reed hij er slechts zes niet uit. Vanaf 2017 gaat de Italiaan een opleiding volgen tot ploegleider. "Nu is het mijn grote droom om ooit de nationale bondscoach te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties