Degenkolb: "Als ik de Ronde, Roubaix of Milaan-San Remo kan winnen, ben ik tevreden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Degenkolb: "Als ik de Ronde, Roubaix of Milaan-San Remo kan winnen, ben ik tevreden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

John Degenkolb wil bij Trek-Segafredo het dramatische seizoen 2016 vergeten. In het voorjaar werd hij immers met de hele ploeg op stage van de baan gereden door een onoplettende Britse oma die op het linkervak ging rijden.

Hij won in 2015 nog Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo en de Duitser leek vertrokken voor een goed 2016. Het ongeval gooide roet in het eten. "Maar ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik weer de oude zou worden. In de Tour heb ik bewezen dat ik weer op topniveau kon meestrijden. Meer zelfs, ik werd er iedere dag sterker. Dat ik na de Tour ook nog twee keer kon winnen, was mentaal een grote opsteker", aldus Degenkolb bij Sporza.

Hij wil er niet teveel aan terugdenken. "Of ik nog dikwijls terugdenk aan dat ongeluk in Calpe? Neen. Op training zijn we al voorbij de plaats gereden van het ongeluk, maar het is een afgesloten hoofdstuk. Ik heb er geen fysieke klachten aan overgehouden en ik ben enorm blij dat ik me nu weer kan focussen op het positieve: koersen."

"Ik ben hypergemotiveerd om de leider van de ploeg te worden. Voor de klassiekers zijn we sterk in de breedte. Behalve mezelf zijn er ook Jasper Stuyven en Edward Theuns. Ik denk dat Jasper en Edward allebei nog een stap kunnen zetten. Maar voor Edward hoop ik vooral dat hij eerst volledig herstelt van zijn zware rugblessure."

Omloop voor Theuns en Stuyven

Hij geeft ook aan dat de Belgen hun kans zullen krijgen in de opener van het Vlaamse voorjaar. "De Omloop Het Nieuwsblad komt nog te vroeg. Daar zullen Edward en Jasper hun kans mogen gaan." Zelf stelt hij andere doelen.

"Mijn klassieke voorjaar begint in Milaan-Sanremo, het eerste doel van mijn seizoen. Samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn dat voor mij de belangrijkste koersen. Als ik één van die monumenten kan winnen, zal ik enorm gelukkig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties