Stuyven wil bevestigen: "Deel het kopmanschap met Degenkolb"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Stuyven wil bevestigen: "Deel het kopmanschap met Degenkolb"
Foto: © photonews

Voor het grote publiek was 2016 het jaar van de grote ontdekking van Jasper Stuyven. De jonge renner met heel wat inhoud verraste vriend en vijand door Kuurne-Brussel-Kuurne solo te winnen.

"Toen was het mijn doel om top te zijn in het openingsweekend", aldus Stuyven bij Sporza. "Nu wil ik wat later pieken, dus doe ik het in december wat rustiger aan dan vorig jaar." Zijn doel ligt immers een niveau hoger, zijn status ook.

"De volgende stap is om een koers in de WorldTour te winnen. Of ik een monument kan winnen, dat weet ik niet. Ik start voor het eerst in Milaan-San Remo, maar daar is Degenkolb uiteraard kopman. In de kasseiklassiekers is het de bedoeling dat we het kopmanschap delen."

Ciao Fabian

Een hele stap voorwaarts dus, ene Cancellara gaf er immers de brui aan. "Iedereen reed in dienst van Fabian. Nu hebben we niet meer dat icoon in onze ploeg, maar het gemiddelde niveau ligt hoger", geeft Stuyven aan.

"We hebben Degenkolb, Theuns, Nizzolo, Felline en mezelf. Het wordt zaak om een hecht blok te vormen", sloot Stuyven af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties