Opvolger van Giant-Alpecin stelt nieuwe ploeg voor, kopman Dumoulin laat Tour de France (en kans op geel) links liggen

Redactie
| 0 reacties
Opvolger van Giant-Alpecin stelt nieuwe ploeg voor, kopman Dumoulin laat Tour de France (en kans op geel) links liggen
Foto: © SC

De Duitse wielerformatie Team Giant-Alpecin heet dit jaar Team Sunweb. De ploeg werd vandaag officieel voorgesteld op het vliegveld van Münster-Osnabrück. Kopman Tom Dumoulin zet alles op de Giro.

Tom Dumoulin vertelde tijdens de presentatie van wielerploeg Sunweb dat hij dit jaar alles op de Giro zal zetten. De Limburger begint zijn seizoen in de Ronde van Abu Dhabi. "Na de Giro rijd ik de Ronde van Zwitserland, over de rest van het seizoen hebben we nog niets besloten."

Dumoulin laat daarmee de kans liggen in Düsseldorf in een tijdrit over 13 kilometer een gooi te doen naar de gele trui in de Tour de France. "Een moeilijke keuze", geeft de Nederlander toe. "In de Giro en de Vuelta heb ik al de leiderstrui gedragen. Alleen het geel ontbreekt nog. Het was een hele mooie kans, maar ik wil me toch verder ontwikkelen als ronderenner. Ik wil in de Giro ervaren hoe het is om voor een klassement te worden uitgespeeld."

John Degenkolb is er niet meer bij. Hij trok naar Trek-Segafredo. Om het vertrek van Degenkolb op te vangen, is Michael Matthews aangetrokken. De Australische sprinter moet samen met Dumoulin en de Franse klimmer Warren Barguil de prijzen in de wacht slepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties