Ben Hermans eindigt tweede na Quintana in Ronde van Valencia: "Maar was naar hier gekomen om te winnen"

Redactie
| 0 reacties
Ben Hermans eindigt tweede na Quintana in Ronde van Valencia: "Maar was naar hier gekomen om te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans eindigde gisteren knap tweede in het eindklassement van de Ronde van Valencia. Onze landgenoot moest alleen de Colombiaanse rasklimmer Nairo Quintana laten voorgaan.

De 30-jarige Ben Hermans weet inmiddels dat hij in een grote ronde niet meer hoeft te mikken op een ereplaats in het eindklassement. "Daarom mik ik op kleinere rittenkoersen", zegt de BMC-renner in Het Laatste Nieuws. "De Ronde van Valencia was een doel. Ik was naar hier gekomen om te winnen."

En het zag er lange tijd goed uit. Na een uitstekende ploegentijdrit met BMC had Hermans een bonus van 54 seconden op Nairo Quintana. Maar in de koninginnenrit naar Alto Mas de la Costa verloor onze landgenoot meer dan een minuut op de Colombiaan. Uiteindelijk kwam hij in het eindklassement 13 seconden te kort.

"Het is toch een beetje zuur", reageerde een ontgoochelde Hermans. Gelukkig is het niet zo erg als vorig jaar toen ik de Ronde van Burgos met één seconde achterstand verloor van Alberto Contador. Dit soort rondjes is echt mijn ding. Ik wil ook goed zijn in Oman en Catalonië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties