Preview Omloop 2017: wie zijn de favorieten volgens de Wielerkrant-redactie?

Redactie
| 2 reacties
Preview Omloop 2017: wie zijn de favorieten volgens de Wielerkrant-redactie?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Omloop Het Nieuwsblad is toe aan zijn 70ste editie. Dit jaar behoort de allereerste Vlaamse voorjaarskoers van het seizoen voor het eerst ook tot de World Tour. Het belang van de wedstrijd is met andere woorden toegenomen.

Alle toppers in het kasseiwerk, met uitzondering van John Degenkolb, zijn zaterdag dan ook van de partij voor de eerste klassieker van het seizoen. Degenkolb mikt zondag op de bloemen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Wie zet deze loodzware editie naar zijn hand en wordt daarmee de opvolger van Greg Van Avermaet? We weten het morgenavond.

Recordhouders en vorige winnaars

Drie renners hebben in hun carrière de Omloop drie keer op hun naam geschreven. Onze landgenoten Joseph Bruyère, Ernest Sterckx en Peter Van Petegem zijn daar tot op heden nog steeds recordhouder mee. Ian Stannard is met zeges in 2014 en 2015 goed op weg om zich bij dat lijstje te voegen. Vorig jaar was Greg Van Avermaet dus de sterkste.

De Oost-Vlaming beschikte over snellere benen dan Peter Sagan en Tiesj Benoot na een sprint met vijf. Ook Luke Rowe en vroege vluchter Alexis Gougeard maakten deel uit van het leidende kwintet.

Favorieten

De kans is groot dat de nummers één en twee van vorig jaar ook nu weer héél dicht zullen eindigen. Greg Van Avermaet en Peter Sagan zijn de twee absolute topfavorieten. Quick-Step is met Boonen, Terpstra, Stybar en Gilbert dan weer veruit het sterkst in de breedte. Patrick Lefevere zal allicht een uitgekiemde strategie bedenken om de twee topfavorieten uit hun tent te lokken en af te matten.

Naast de Grote Twee en het Quick-Step-kwartet heb je nog een tiental outsiders met Sep Vanmarcke, de winnaar van 2012, op kop. Ook tweevoudig winnaar in Gent Ian Stannard hoort opnieuw bij de kanshebbers. En dan vergeten we nog Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Alexander Kristoff, Jürgen Roelandts en vele anderen. Dat het een spectaculaire wedstrijd mag worden!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties