Chaos in Parijs-Nice: Demare knalt voorbij Alaphilippe, Contador en andere favorieten verliezen tijd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Chaos in Parijs-Nice: Demare knalt voorbij Alaphilippe, Contador en andere favorieten verliezen tijd

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het spel zat meteen op de wagen in de eerste etappe van de koers naar de zon. De zon kregen we niet te zien, maar de wind deed meer dan z'n werk. Enkele favorieten werden verrast.

Het waren uiteraard de Belgen die de waaiers het beste beheersten. Het peloton scheurde half koers in stukken en Quick-Step Floors was met zes pionnen mee. Lotto-Soudal had onder meer Greipel en Wallays mee.

Niet op het appèl: Alberto Contador, Romain Bardet, Ilnur Zakarin en een rist andere klassementsrenners. De achterstand bleef doorheen het gros van de koers op een dikke minuut, maar werd aan het eind toch teruggedrongen.

Kittel en Greipel eraf

Aan het eind kwam nog een serieuze puist om te bedwingen, maar Kittel loste enkele honderden meters daarvoor al. Ook Greipel moest eraf wanneer het begon op te lopen. De favorieten waren toen gekend, Gilbert, Alaphilippe en Gallopin zouden het moeten doen.

Het was Alaphilippe die de knuppel in het hoenderhok gooide en enkel Arnaud Demare kon volgen. De ene Fransman klopte de andere in de sprint. Demare won voor de man van Quick-Step, Kristoff haalde het in de sprint voor de derde plaats van Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties