Philippe Gilbert heeft opvallende weddenschap lopen met de Belgen bij Quick Step Floors: "Al wie dat doet, scheert zijn hoofd kaal"

Redactie
| 3 reacties
Philippe Gilbert heeft opvallende weddenschap lopen met de Belgen bij Quick Step Floors: "Al wie dat doet, scheert zijn hoofd kaal"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert ruilde deze winter BMC in voor Quick Step Floors. Bij de Belgische formatie hoopt de ex-wereldkampioen zijn niveau van 2011 nog eens te benaderen.

Gilbert won toen werkelijk alles en reed ook naar de Belgische driekleur. Daarna trok hij met blonde lokken naar de Tour de France. "Dat was een weddenschap met mijn kapper", vertelt Gilbert in De Zondag. "Als ik Belgisch kampioen zou worden, dan zou zij mijn haar blond verven. En het gebeurde. Diezelfde avond nog. Ik vond het wel leuk."

Ook nu is de 34-jarige Luikenaar mogelijk wat van plan met zijn haar. "Wij hebben nu een weddenschap lopen onder de Belgen in het team. Al wie deelneemt aan de Giro, scheert zijn hoofd kaal. Ik ga het zeker doen."

Geluk met schorsing Valverde

"Maar dat was niet mijn geheim in 2011. Ik was gewoon super dat jaar. En ik had het geluk dat Alejandro Valverde geschorst was. Onderschat dat niet. Die man is zo snel en zo slim. Die zit altijd in je wielen. Ik heb daar optimaal van geprofiteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties