Wielrennen

Afscheid Tom Boonen pas over enkele weken en toch: "Renners nemen nu al afscheid van mij"

Afscheid Tom Boonen pas over enkele weken en toch: "Renners nemen nu al afscheid van mij"

Tom Boonen is aan zijn laatste weken als profrenner bezig. Op 9 april wuift hij de wielersport uit met zijn laatste officiële wedstrijd, met name Parijs-Roubaix. En toch nemen er veel renners nu al afscheid van Boonen.

"Heel wat renners komen al naar mij om afscheid te nemen, omdat ze de klassiekers niet rijden", legt Boonen uit bij Cycling Weekly. "Ze zeggen me dat ze plots beseffen dat ze niet veel wedstrijden meer met mij zullen rijden en komen me dan geluk wensen met de rest van mijn leven."

Was winnaar van Tirreno-Adriatico Nairo Quintana ook één van die renners die Boonen kwam groeten? "Nee, Quintana niet", lacht Boonen. "Toch blijft het vreemd. Als iemand afscheid komt nemen, besef je dat je niet veel wedstrijden meer te gaan hebt."

Museeuw

Boonen maakte het zelf ook al met enkele iconen mee. "Toen Johan (Museeuw) stopte, was het erg vreemd omdat hij in mijn ploeg reed, samen met onder meer Peter Van Petegem. Je hebt een goede band met hen en plots verlaten ze de wereld waarin je zit. Maar de koers gaat natuurlijk verder", aldus Boonen.

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws