Wielrennen

Bondscoach De Weert gaat voor 'jong en snel' en denkt aan deze namen voor het EK

Bondscoach De Weert gaat voor 'jong en snel' en denkt aan deze namen voor het EK

Bondscoach Kevin De Weert is alvast het parcours van het Europese kampioenschap in augustus gaan verkennen. Het wordt in het Deense Herning een vlak parcours met logischerwijs mogelijkheden voor de sprinters.

"Het parcours is biljartvlak", opent Kevin De Weert. "Het is een rondje van 20 kilometer zonder noemenswaardige moeilijkheden. Het landschap is vrij open, maar ik heb me door de lokale kenners laten vertellen dat er in de zomer geen uitgesproken wind staat, dus ik denk ook niet dat we een waaierkoers zullen krijgen."

Of het ook daadwerkelijk een massasprint wordt, dat laat De Weert nog in het midden. "Voor een massaspurt heb je eerst ploegen nodig die de koers willen controleren", klinkt het in HLN. "De vraag is welke renners naar het EK zullen afreizen."

"De vraag is welke renners naar het EK zullen afreizen"

En natuurlijk speelt de datum (2 tot 6 augustus) een grote rol in de beslissing van de renners. "De datum is niet zo makkelijk: in dezelfde periode worden ook de Ronde van Polen, de Ronde van Burgos en Dwars door het Hageland gereden. De Eneco Tour begint de dag nadien. San Sebastián valt er vlak voor. Afwachten dus wie wil en kan meedoen."

"Zelf ga ik na de klassiekers mijn ronde doen bij de ploegen om te horen welke renners ze willen afstaan. Ik ga zeker polsen bij een paar snelle jongens en denk dat dit een goed moment is om de jeugd zijn kans te geven. De eerste namen die in me opkomen zijn Edward Theuns, Jasper De Buyst en Bert Van Lerberghe", besluit De Weert.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws