Wielrennen

"Greg Van Avermaet had het talent om in eerste klasse te voetballen"

"Greg Van Avermaet had het talent om in eerste klasse te voetballen"

Veel scheelde het niet of Greg Van Avermaet was nooit een profcoureur geworden. Tot zijn 18e verdedigde de Waaslander het doel van eersteklasser SK Beveren. En hij had ook het talent om te kunnen doorbreken.

Toen Van Avermaet bij de beloften zat in Beveren, koos hij dan toch om vol voor het wielrennen te gaan. Maar dat de huidige BMC-renner talent had, dat staat buiten kijf. "Hij was even goed als ik", aldus Davino Verhulst, doelman bij Sporting Lokeren in de Jupiler Pro League. "En ik heb het geschopt tot eerste klasse."

Volgens Verhulst, ex-ploegmaat van Van Avermaet, kon de olympische kampioen op de weg dat ook. "Ik denk dat hij dat ook had gekund. Hij was een complete doelman. En zijn voeten waren héél goed, een terugspeelbal was nooit een probleem. Op dat vlak was hij een zeer moderne keeper", zegt Verhulst in HLN.

"Hij had nooit zo veel kunnen verdienen als voetballer dan als renner"

Ook toenmalige keeperstrainer en ex-doelman Theo Custers weet dat Van Avermaet het talent had. "Maar hij moet geen spijt hebben van zijn overstap. Als renner is hij nóg beter. Daarin is hij echt wereldtop. Hij had nooit zo veel kunnen verdienen als voetballer dan als renner", klinkt het.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws