Wielrennen

Komende weken zien er niet bepaald rooskleurig uit voor Sep Vanmarcke

Komende weken zien er niet bepaald rooskleurig uit voor Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke zal ongetwijfeld enkele moeilijke weken tegemoet gaan. De kopman van Cannondale-Drapac sukkelt met pijn aan de ribben na een valpartij en zal daarvan nog enkele weken hinder ondervinden.

Sep Vanmarcke trok woensdag naar Lieven Maesschalk om zijn blessure te behandelen, maar die had geen goed nieuws. Naast een kneuzing heeft de West-Vlaming ook een scheurtje in de tussenribspier. "Een pijnlijke zaak", opent Vanmarcke. "Toen ik van de massagetafel stapte, had ik hulp nodig. Ik was precies een oud mannetje."

"En als ik diep ga, voelt het alsof ik word gestoken met een mes. Het goeie is wel dat ik diep mág gaan, dat ik mag trainen: ik kan de blessure niet erger maken. Normaal zal ik nog een maand pijn hebben. Ik hoop dat het elke dag een beetje beter gaat. Mijn conditie was goed en daar zal deze blessure niets aan veranderen", aldus de renner.

"Ik hoop dat het elke dag een beetje beter gaat"

Zondag past Vanmarcke alvast voor La Primavera. Volgende woensdag start hij in Dwars door Vlaanderen. "Of ik me zorgen maak? Goh, ik had het natuurlijk liever anders gehad", laat hij weten in HLN. "Ik wilde graag een resultaat rijden in de andere semi-klassiekers, maar misschien zal ik die koersen moeten rijden in het teken van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.